2440 Százhalombatta, Kodály Zoltán sétány 22-24. Tel.: 06-23/359-800, 06-70/317-2347 Adószám: 19183172-1-13, Bankszámlaszám: 11742135-20081359

Beszámolók

UNICEF Magyarország - Penny által támogatott

2020. "Kicsi vagyok én, majd megnövök én"  korai fejlesztő szűrőprogram

2020. Unicef Magyarország-Penny_beszámoló.docx

Kép_01.jpg
Kép_02.jpg
Kép_03.jpg
Kép_04.jpg
Kép_05.jpg
Kép_06.jpg

------------------------------------------------------------------

ÉTA Országos Szövetség

2019. "Kököjszi és Bobojsza" ÉTA/EMMI/Szakmai-2019/455

Az ÉTA/EMMI által támogatott „Kököjszi és Bobojsza” projekt keretein belül a támogatott időszakon belül 7 iskolás korú gyermek járt Egyesületünkbe. A 2018/2019 tanév sikeresen zárult, így a gyermekek számára idén is folytatódott a több intézmény és civil szervezet összefogásával az iskolai ellátás a hét minden napján, reggel 9.00 órától 13.00 óráig. A pályázatnak köszönhetően az idei órarendjük kibővült még egy egyéni TSMT (Tervezett Szenzomotoros Tréning) órával-foglalkozással. Ha nem lett volna számukra ez az összefogás, akkor a korábbi tapasztalat alapján a területileg illetékes iskola a gyermekek otthonában nyújtott volna heti 8-20 óra egyéni fejlesztést. Elveink szerint minden gyermeknek joga van a közösséghez, az iskolai keretek szerint nyújtott fejlesztéshez! A tapasztalataink alapján a súlyosan-halmozottan sérült gyermekek a közösség hatására ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül! Ez leginkább a szociális kapcsolataikban, és az életminőségükben nyilvánul meg! Mindezek mellett az is fontos számunkra, hogy a gyermekek édesanyja legalább az alatt az időtartam alatt, amíg gyermekük iskolában van, munkát vállalhatott, vagy képzésen vehet részt!
Projektünk másik célja az értelmileg-halmozottan sérült kisdedek, kisgyermekek korai gyógypedagógiai fejlesztése a TSMT torna segítségével. A korai fejlesztő foglalkozásokon extrém koraszülött halmozottan sérült kisded, Down szindrómás kisded, valamint eltérő fejlődésmenetű csecsemők vettek részt.

A pályázat eszköztárunk megújításához nyújtott hatalmas segítséget. Több mint tíz éve vásárolt Huple egyensúlyfejlesztő eszközünk tönkrement, így egy újabb eszköz beszerzését valósítottuk meg. Mivel az eszközhöz a pályázati költségvetésben tervezettnél kedvezőbb áron jutottunk, egy új tornazsámollyal egészítettük ki eszközparkunk. A Budapesti Korai Fejlesztő Központ által kínált képzésen két kolléganőnk vett részt. A tanfolyamhoz, illetve a SEED módszerhez köthető eszközöket a pályázat segítségével szereztük be. Az eszköztár több mint száz elemet tartalmaz, melynek segítségével még eredményesebben és korábban kiszűrhetőek a fejlődésbeli elmaradások.

Köszönjük a forrásbiztosításban nyújtott segítséget! A gyermekek és családjaik számára a saját elmondásuk alapján egészen más színvonalú élet bontakozott ki, mintha csak az otthonukban kaphattak volna fejlesztés.

-----------------------------------------

2018. "Mi is járhatunk iskolába" ÉTA/EMMI/Szakmai-2018/363

Az ÉTA/EMMI által támogatott „Mi is járhatunk iskolába” projekt keretein belül a támogatott időszakon belül 7 iskolás korú gyermek járt Egyesületünkbe. A gyermekek számára több intézmény és civil szervezet összefogásával az iskolai ellátás a hét minden napján, reggel 9.00 órától 13.00 óráig zajlott.

A pályázat a gyermekek fogadásához a szükséges infrastruktúra biztosításából fűtés, telefon és internet költséget, illetve a gyermekek fejlesztéséhez szükséges eszközök megvásárlását tette lehetővé. Gerinckímélő ülőpárna, mobil kapaszkodó, csúszásgátló alátét, speciális evőeszköznyél, szoba wc, járássegítő „petős fokosszék”, és mozgásfejlesztéshez használt karikák kerültek megvásárlásra.

Terveink szerint a jövőben is biztosítani kívánjuk a súlyosan-halmozottan sérült gyermekek számára a fejlesztő iskola infrastruktúrális hátterét.

----------------------------------------------

Tündérklub - NEA 2016

NEA-TF-SZ-0051 Szakmai beszámoló.docx
NEA-TF-SZ-0051 Csana.docx
NEA-TF-SZ-0051 Ügyesítő torna.docx
NEA-TF-SZ-0051 Kézműves.docx
NEA-TF-SZ-0051 Csana Mikulás.docx
NEA-TF-SZ-0051 Imi szüllinap.docx
NEA-TF-SZ-0051 Csecsemőszűrés.docx
NEA-TF-SZ-0051 Hírtükör 2017-03-23.pdf
NEA-TF-SZ-0051 Konferencia meghívó.docx
NEA-TF-SZ-0051 Szakmai beszámoló 2.docx

2014. 10. - 2015. 04. között az FSZK támogatásával pedagógusoknak és szülőknek szerveztünk programokat, melyről cikk itt olvasható:

Százhalombattai_korai_szürés.pdf

Mentálhigénés beszélgetések

2013.11. - 2014. 04. között az FSZK támogatásával valósítottuk meg szakmai és szülőket támogató programjainkat (kód: 41321)

2013 nov. 21-23-ig három napos rendezvénysorozatot tartottunk az esélyegyenlőség,
érzékenyítés és tudásmegosztás nevében, összesen 241 fő részvételével.
A konferenciáról a Hírtükör újság melléklete, a Mozduljunk magazin tudósított, illetve
a Halomtv adott hírt. Az értékes előadásokat a televízió több alkalommal vetítette le.

10 alkalommal 3x45 perces szülőcsoportot tartottunk, melynek résztvevői átlaglétszáma
8 fő volt.  A súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő szülők életérzése és
ereje mérhetően javult, illetve  tovább kívánják vinni a szülőcsoportot, így önsegítő
csoportként él tovább a projektet követően.
A programról három újságban, illetve 20 perces rádió beszélgetésben  álltunk a nyilvánosság
rendelkezésére.

A hét hónapos program Százhalombattán a nyilvánosság előtt zajlott, a három napos konferencián minden érdeklődő részt vehetett, a szülőcsoportról pedig több médiában is hírt adtunk, hogy biztosított legyen a szülőcsoport önsegítőként való továbbvitele.

Köszönet

Köszönet mindazoknak,