2440 Százhalombatta, Kodály Zoltán sétány 22-24. Tel.: 06-23/359-800, 06-70/317-2347 Adószám: 19183172-1-13, Bankszámlaszám: 11742135-20081359

Történetünk

Szülők Fóruma Egyesület eddigi tevékenységének bemutatása:

A Szülők Fóruma Egyesület 1991-ben jött létre Százhalombattán, a gyermekek érdekvédelmének céljából.

Legmeghatározóbb első eredménye az akkor még fogyatékosok otthonaiban élő kiskorú gyermekek megsegítése volt. A gyermekek hazajöhettek a családjuk körébe, napközben gyógypedagógus alkalmazásával fejlesztő napköziben vettek részt.

A kezdetben néhány családot ellátó szervezet ma évi 250 gyermeket és 10-15 fogyatékos, vagy balesetet szenvedett felnőttet lát el.

Az Egyesület jelenlegi célja az egészségkárosodott és eltérő fejlődési ütemű gyermekek komplex helyreállítása, egészséges környezetbe való integrálása. Kiemelt feladata a születés körül károsodott, koraszülött, extrém kis súllyal született és genetikai károsodást szenvedett csecsemők és kisgyermekek korai fejlesztése, ép társaik közé integrálása.

Munkája elismeréseként 2002. március 15-én Százhalombatta Város Önkormányzata a megtisztelő Gyermekekért díjban részesítette az Egyesületet, majd 2008. augusztus 20-án a Kultúráért Százhalombatta díjat kapta a Zene-Bona Együttes, amely az Egyesület gondoskodási körébe tartozó fogyatékkal élő fiatalokból állt.

Az Egyesület jelenleg 9 alkalmazottal (különböző területen képzett fejlesztő és szociális szakemberek), két központban működik Százhalombatta területén.

Az egyesület által nyújtott szolgáltatások a következők:

- A kéthetente  a Védőnői Szolgálattal közösen végzett csecsemőszűrésen kívül telefonos egyeztetést követően térítésmentesen vizsgálja meg a fejlődés ütemében egyedi tempót mutató gyermekeket.

- Korai fejlesztés mozgás, beszéd, értelem és magatartás területén (konduktív pedagógia, Dévény szakgyógytorna, gyógypedagógia, tervezett szenzomotoros tréning).

- Integrációs családi napközi fogyatékos és ép gyermekek számára, mely megtanítja a toleranciát már az első években.

- Részképesség zavaros gyermekek gyógypedagógiai fejlesztése

- OEP által támogatott gyógyúszás (HRG) foglalkozás 0-18 éves korig

- 2011-2012 Főnix Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye