2440 Százhalombatta, Kodály Zoltán sétány 22-24. Tel.: 06-23/359-800, 06-70/317-2348 Adószám: 19183172-1-13, Bankszámlaszám: 11742135-20081359

Történetünk


Szülők Fóruma Egyesület eddigi tevékenységének bemutatása:


A Szülők Fóruma Egyesület 1991-ben alakult Százhalombattán, fogyatékos gyermeket nevelő szülők kezdeményezésére. Munkáját az egészségkárosodott és megváltozott fejlődésmenetű gyermekek érdekvédelméért és rehabilitációjáért végzi. 1999 óta az ÉTA Országos Szövetség tagszervezete.
2002-ben a helyi önkormányzat munkájáért „Gyermekekért” díjban részesítette, illetve 2014 március 15-án az Emberi Erőforrások Minisztériumában a szervezet vezetőjét a sérült gyermekekért végzett munkáért elismerő oklevéllel ismerték el.
1.         Az Egyesület rehabilitációs munkája mellett a legnagyobb hangsúlyt a megelőzésre fekteti. Szakembergárdájával az országban egyedülállóan önkéntes korai fejlesztő szűrővizsgálatot végez. A szűrésben a Helyi Védőnői Szolgálattal közösen minden három hónapot betöltött csecsemő behívásra kerül, majd korai fejlesztő szakemberek által komplex vizsgálatban részesül. Probléma esetén minél korábbi időpontban kezdődik meg teljes rehabilitáció.
2.         A szervezet a megváltozott fejlődésmenetű csecsemők és gyermekek számára korai fejlesztést biztosít, magasan képzett szakemberekkel. Konduktív pedagógia, Dévény féle gyógytorna, tervezett szenzomotoros tréning, hidro rehabilitációs gyógyúszás, gyógypedagógia egyaránt szerepel a palettán. Gyógyúszás foglalkozása nagyon kedvelt azoknál a gyermekeknél, akiknek valamilyen ok miatt nem alkalmas a hagyományos oktatás. Hiperaktív, autisztikus, értelmileg akadályozott gyermek az ép, de többletgondoskodást igénylő gyermekekkel együtt járnak a foglalkozásra.
3. A szervezet a családot minden esetben egységben látja, így a fogyatékos gyermekek szüleit mentálhigiénés ellátásban részesti, hiszen csakis akkor várható eredmény, ha a szülők pszichés egyensúlya visszaállt.
A szervezet évente több, mint 250 gyermeket lát el ambulánsan.


Az egyesület által nyújtott szolgáltatások a következők:

-  Védőnői Szolgálattal közösen végzett csecsemőszűrés, 3 hónapos kortól

- korai fejlesztés mozgás, beszéd, értelem és magatartás területén (konduktív pedagógia, Dévény       szakgyógytorna, gyógypedagógia, tervezett szenzomotoros tréning).

-  reflexkorrekció

- kiscsoportos gyógytorna foglalkozások

- egyéni gyógypedagógiai fejlesztés

- iskola előkészítő foglalkozások

- csoportos TSMT torna

- részképesség zavaros gyermekek gyógypedagógiai fejlesztése

- HRG gyógyúszás


Köszönet

Köszönet mindazoknak,
akik jövedelemadójuk
1%-át egyesületünk
javára ajánlja fel.
        adószámunk:
    19183172-1-13

Támogató partnereink