Berci húsvéti játszózása

Berci húsvéti játszózása

Panka három gyerekével érkezett a játszótérre. A főszereplő most Berci, de Laura is kitett magáért a játékban, csecsemő kistestvérük Lea baba pedig végigaludta a beszélgetésünket.
Berci 3 hónapos korától jár hozzánk Dévény-tornára. Goldenhar-szindrómával született, és emiatt az egyik oldalát folyamatosan erősíteni kellett, először az arcidegbénulás kezelésével kezdtünk. Timi masszírozza az arcát, nyakát, hátát. Kicsit látszik, hogy ferdén tartja a fejét, de aki nem ismeri az előzményeket, elsőre nem biztos, hogy észreveszi. A torna során más okból a csigolyák környéki izmok fejlesztésére is gondot fordítanak.
„Amikor Timi Berci nyakát masszírozza, Berci mindig megáll a játékban, érzi, hogy ott történik valami, nyúlik, most jó ” – mondta mosolyogva az anyukája. Büszkék vagyunk rájuk, mert sok munka van abban, hogy a kisfiú ilyen ügyesen mozog, fut, mászókázik.


Amikor a szünetek miatt pár hét kimarad, nem jutunk el masszázsra, akkor sokkal rosszabb a tartása. Mi is próbáljuk otthon masszírozni, de az más. Bercinek nagyon jó a kapcsolata Timivel, jókat játszik közben. A mászás nagyon nem ment, abban is sokat segített Timi” – mondta mosolyogva Panka. A képeken látszik, hogy milyen remek eredménnyel.
A szülőknek nem okozott lelki törést, hogy Berci kicsit más gyermek. „Mi mind a ketten hívők vagyunk a férjemmel, és ha Berci így született, akkor őt így adta az Úristen. Ez egy feladat, dolgozunk vele, dolgozunk rajta. Egyébként nagyon aranyos kisfiú, rengeteget tanultunk, hogyan kell elfogadni, hogy valaki más, nagyon sok gyerkőccel találkoztam közben, aki ebben más, abban más ” – mesélte az anyuka.
Panka örül annak, hogy itt van egyesületünk Százhalombattán, és nem kell sehova elmenni, se Érdre, se Budapestre, ahová nehezen jutna el. Nagyon jó az is, hogy egyáltalán nincs hosszú várakozási idő.
Bercivel és családjával közösen kívánunk nektek Boldog Húsvéti Ünnepet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük